Att spela på olika sorters hästspel

tumblr_inline_nn32vlVjxw1rbnhm2_500Att spela på hästar är ett intresse som många svenskar har idag. Att känna att man kan påverka vad som kan bli ens eventuella vinst är till stor del vad som får de flesta att vilja satsa. Många spelar så kallade andelsspel där flera är med och satsar på och spelar med samma hästnummer medan andra väljer att läsa på och studera alla hästar som skall delta och väljer utifrån det. Det finns även möjlighet att välja automatiskt utvalda hästnummer utifrån en databas om man inte har kunskapen, tiden eller intresset för att välja själv. Många av de återförsäljare som säljer spel inom trav och galoppsport brukar ha olika valbara andelsspel man kan gå med i för specifika speldagar.

Vill man spela inom galoppen så skiljer det sig en del från trav men strategierna är likadana. Man rekommenderas att läsa på om hästarna oavsett vilket spel man gör. På så sätt kan man få en fördel i form av kunskap om hästen och kan på så vis eventuellt förutsäga vissa troliga utgångar.

Om hästen enligt historiken till exempel alltid gått toppenbra utan skor men plötsligt skall springa med, så finns det en högre sannolikhet för att något kan skilja sig mot tidigare tävlingsomgångars resultat. Vilken distans gillar hästen vanligtvis att springa på? Är loppet en längre distans men hästen alltid springer bäst på kortare distanser kanske sannolikheten inte är så stor att det lyckas denna gång. Man kan även se till aspekter som hur tiden är för hästen på den särskilda banan, vilket spår den kommer att starta i samt vilken nivå dess motståndare är på. Ibland är helt enkelt vissa hästar överlägsna sina motståndare och dessa brukar vanligtvis ha väldigt låga odds gentemot resterande startfält. Sådana analyser måste göras om man vill kunna påverka resultatet själv och inte bara hoppas på tur.

Många väljer även att ha olika egna personliga spel såsom att alltid välja vissa favorithästar eller att alltid enbart främst utgå utifrån vilken kusk eller jockey som kör/rider. Läs all info som finns i de olika programmen samt bilagor som även kan finnas med i tidningarna. Läs på Internet om de senaste resultaten och se om du eventuellt kan finna intervjuer eller bloggar med de särskilda medverkande kuskarna/ryttarna för att få mer information.

Mycket kan stå på spel och om tränaren eller den som skall medverka i loppet säger att hästen inte är i en bra dagsform och man står i valet och kvalet mellan den hästen och en annan så är valet snabbt gjort.

Många nya spelare har väldigt svårt att förstå både olika uttryck samt förkortningar som finns i spelsammanhangen men all info brukar finnas i form av olika lexikon för de berörda orden/uttrycken samt regler.

Ta hjälp och fråga alltid spelåterförsäljare om du är osäker. Något viktigt att ha i åtanke när det kommer till spel är dock att vara försiktig med att inte spela för mycket och att alltid ha relativt låga insatser. Många blir tyvärr spelberoende på grund av känslan att de kan påverka sina egna vinstutgångar och det är därför viktigt att spela inom rimliga gränser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *